aanbouw uitbouw achterzijde woning

Aanbouw achterzijde van de woning

Fundering voor een aanbouw  

De fundering van een aanbouw is afhankelijk van diverse factoren
-opbouw grondslag
-draagkracht grond (ook diepere lagen)
-gewicht aanbouw

In het westen van Nederland is de opbouw van de grondslag veelal niet berekend om het gewicht van een aanbouw zettingsvrij te dragen. Bij andere huizen waar geen heipalen onderstaan wordt de aanbouw vaak gefundeerd op staal dit is zonder heipalen. Hierbij wordt de vloer ook als draagkracht meegenomen om zo het gewicht over een groter oppervlak te verdelen.

Bij huizen waar de fundering op palen uitgevoerd is, wordt de aanbouw ook vaak op palen uitgevoerd.

Vloer voor een aanbouw  

De aanbouw wordt voorzien van een vloer die steunt op de fundering of op de grondslag. Meestal wordt gekozen voor een cement gebonden vloer in verband met een relatief vochtige omgeving.
De aanbouw wordt meestal aan de achterzijde van een woning aangebracht in dit geval is een systeemvloer een uitstekende oplossing.
 

Systeem betonvloer:

De systeemvloer wordt het meest voor aanbouwen toegepast. De voordelen van de systeemvloer zijn: licht gewicht, isolatie in systeem verwerkt, makkelijk in achtertuinen aan te brengen, geen onderhoud. De vloer wordt samengesteld met betonnen T-balken met daartussen geïsoleerde elementen,welke afgestort worden met vulbeton. Hierna kan de afwerkvloer aangebracht worden.

 

Kozijnen voor een aanbouw  

De sfeer van uw aanbouw wordt mede bepaalt door het soort kozijnen dat u laat plaatsen.

Hergebruik bestaande kozijnen in uw aanbouw: De goedkoopste oplossing is het gebruiken van de bestaande kozijnen uit de achtergevel. Dit is in de meeste gevallen geen probleem.  De bestaande kozijnen worden dan overgezet in uw aanbouw.

Houten kozijnen voor een aanbouw:

Deze kozijnen worden door ons zelf gemaakt en kunnen geheel naar uw
wens worden uitgevoerd. U kunt hierbij denken aan ramen, met vast glas of openslaande ramen. Wij leveren onze kozijnen met isolatie glas. In het isolatieglas kunnen ook roeden worden geplaatst. De houten kozijnen worden wit gegrondverfd geleverd.  

Nieuw !  4-seizoenen pui

Nu ook beschikbaar een 4-seizoenen pui deze kan helemaal opgeklapt worden, uitvoering in hout. 
klik hier voor de kozijnenfabriek.

            4 seizoenen pui in aanbouw

Kunststof kozijnen voor een aanbouw:

Kunststof kozijnen worden bij een leverancier besteld.
Deze kozijnen worden op maat gemaakt en zijn in diverse kleuren leverbaar. Een kunststof kozijn kan geleverd worden met een vast raam of een draaikiep raam. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Deze kozijnen worden ook voorzien van isolatieglas met of zonder roeden.

                           Kleuren kunststof kozijnen
                             Kleuren kunststof

Schuifpui voor uw aanbouw
:

Voor een aanbouw met veel licht kunt u ook kiezen voor een schuifpui.
Deze kan uitgevoerd worden in hout of kunststof en wordt op maat gemaakt voor uw aanbouw. De schuifpui wordt meestal 2-delig of 3-delig geleverd, maar er zijn ook ander mogelijkheden.

Wij gaan starten met uw aanbouw als de kozijnen gereed zijn.

De levertijd voor kunststof kozijnen of een schuifpui is vier tot zes weken,
houten kozijnen kunnen binnen een week worden gemaakt. 

Wanden voor een aanbouw

De wanden van de aanbouw kunnen we onderverdelen in 2 groepen:

-Stenen muren
-Houten wanden

Een combinatie van binnen hout en buiten steen is ook mogelijk, dit is afhankelijk van de situatie van de bestaande woning, hiermee kan bespaart worden op het gewicht van de aanbouw.

Stenen muren:

Aanbouwen met stenen muren worden altijd uitgevoerd met dubbele muren we noemen dit spouwmuren. De tussenruimte (spouw) wordt gedeeltelijk opgevuld met isolatie dekens, die zorgen voor de isolatie waarde van de muren. De binnenste gevel kan uitgevoerd worden in kalkzandsteen of Y-tong blokken, deze gevel kan aan de binnenzijde gestukadoord worden, ook kan een wandafwerking gelijk aangebracht worden b.v. spachtelputz of granol. De buitengevel wordt vaak uitgevoerd met dezelfde soort stenen als de bestaande woning, maar een andere kleur wordt ook wel toegepast.


Houten wanden:

Houten wanden ook wel H.S.B. genoemd dit betekent hout skelet bouw, hierbij worden de wanden uitgevoerd met houten regels, welke aan de binnenzijde bekleedt worden met gladde platen gipsplaat of Fermacell. Deze platen kunnen gelijk afgewerkt worden met behang, spachtelputz of granol. Tussen de houten regels wordt wordt isolatie aangebracht afgedekt met dampdoorlatende folie.


Dak voor een aanbouw  

Het dak van de aanbouw kan uitgevoerd worden als:

           -plat dak            -schuin dak

Schuine dak voor een aanbouw:

De aanbouw kan uitgevoerd worden met een schuin dak. Het dak wordt afgedekt met geïsoleerde elementen. Deze elementen zijn aan de binnenzijde glad en wit van kleur en behoeven niet te worden afgewerkt. Op de elementen worden panlatten aangebracht waarop de dakafwerking bevestigd wordt.
U kunt kiezen uit verschillende soorten dak afwerkingen.

-Dakpannen (dakpannen met geïsoleerde platen)
-Golfplaten (schuren)
-Dakbedekking (bij flauwe schuine dakhellingen)
-Stalen dakpanplaten (bij hele steile daken)

De aansluiting dakbedekking gevel wordt afgewerkt met lood dit wordt tegen de binnengevel van de woning bevestigd. U kunt ook Velux dakramen laten plaatsen in het schuine dak van uw aanbouw.

Plat dak voor een aanbouw:

Dit dak wordt het meest toegepast voor de aanbouw. Dit dak wordt als volgt opgebouwd:

-Houten balklaag.
-Beplating + isolatie.
-Dakbedekking.

De binnenzijde wordt voorzien van latten waartegen een gipsplaat wordt geschroefd. Tussen de balken kan de stroomvoorziening worden aangebracht ook eventuele verwarmingsleidingen kunnen hierin weggewerkt worden. Over de gipsplaten kunnen verschillende afwerkingen worden aangebracht:

-Sauzen
-Stukadoren (schuurwerk)
-Spachtelputz

Er zijn meerdere mogelijkheden toepasbaar.

Voor meer licht in de aanbouw kunt u in het platte dak een lichtkoepel of lichtstraat laten plaatsen.

  Lichtkoepel voor een aanbouw:

   lichtkoepel in het dak